Művészeti támogatási pályázatok 2022.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
művészeti mecenatúrájának részeként

P Á L Y Á Z A T O T   H I R D E T

I.  MŰVÉSZETI  ALKOTÓI  TÁMOGATÁSRA,
II.  MŰVÉSZETI  PÁLYAKEZDŐI  TÁMOGATÁSRA,
III.  MŰVÉSZETI  ÖSZTÖNDÍJRA.

A művészeti támogatást a városban élő vagy Szegedhez kötődő, bármely művészeti ágban működő hivatásos és amatőr művészek (írók, költők, képzőművészek, iparművészek, fotósok, filmesek, zeneművészek, előadóművészek, táncosok, rendezők, népművészek, művészeti kutatásokat végzők, művészeti szakírók stb.), továbbá művészeti felsőoktatási intézményben tanulók kaphatják. A támogatás kizárólag magánszemélyek számára, pályázat útján nyerhető el. Egy pályázó csak egy kategóriában pályázhat.

I.    Alkotói támogatás jelentős művészi vállalkozás megvalósításához (pl. regény, verseskötet, zenemű, film és egyéb előadás anyagának megírása, összeállítása, kiadvány előkészítése, sajtó alá rendezése, kiállításra való felkészülés, anyag összeállítása, katalógus létrehozása, szerepre, fellépésre, rendezésre való felkészülés, művészeti kurzuson, posztgraduális művészeti képzésen való részvétel, tanulmányút stb.) kérhető. Nem pályázhat, aki a 3 megelőző évben (2019-2021) alkotói vagy pályakezdői támogatásban részesült. A támogatás összege: 100.000 – 300.000 Ft.
A pályázati célt a pályázónak 2023. július 31-ig kell megvalósítania. Ennek módját és várható időpontját a pályázatban világosan ki kell fejtenie.

II.    Pályakezdői támogatást 35 évnél fiatalabb szegedi alkotók a művészi pályakezdéssel kapcsolatos gondok enyhítésére kérhetnek. Nem pályázhat az, aki pályakezdői vagy alkotói támogatásban már részesült.
A támogatás összege: 100.000 – 300.000 Ft.
A pályázati célt a pályázónak 2023. július 31-ig kell megvalósítania. Ennek módját és várható időpontját a pályázatban világosan ki kell fejtenie.

III.    Művészeti ösztöndíjra pályázhat bármely művészeti ágban, felsőoktatási intézményben művészeti képzésben résztvevő, állandó szegedi lakhellyel rendelkező vagy szegedi művészeti intézményben dolgozó művészjelölt vagy művész. Az ösztöndíj alapvető feltétele, hogy az ösztöndíjas Szeged város művészeti életét gazdagítsa. Az ösztöndíjassal kötött szerződés mindenkor a pályázó személyéhez igazodik. Művészeti ösztöndíj 2-6 félévre adható, tanévenként 10 hónapra. A támogatás összege: a mindenkori minimálbér.

Pályázni kizárólag adatlapon lehet. Az adatlap és a csatolandó nyilatkozatok letölthetők az Internetről: a www.szegedvaros.hu címről (Pályázatok, keretek). Adathiány, továbbá a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról, vagy hiányáról szóló, valamint az adatkezelési nyilatkozat hiánya a pályázatból való kizárást eredményezi.

Beadási határidő: 2022. március 31.

A pályázatot postán vagy elektronikusan (pdf formátumba szkennelve) lehet benyújtani.

Postán:

Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztály
6720 Szeged, Széchenyi tér 10.

Elektronikusan: szentgyorgyi.anna@szeged.eu e-mail címre.

A döntés várható határideje: 2022. május 5. A döntés felülbírálata nem kérhető. A pályázatok visszaküldésére az önkormányzatnak nincs lehetősége. A művészeti támogatások átadására a Szeged Napja ünnepségsorozat keretei között kerül sor.

 

Letölthető anyagok:

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Pályázati felhívás

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Adatlap – Művészeti alkotói támogatás pályázat

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Adatlap – Művészeti pályakezdői támogatás pályázat

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Adatlap – Művészeti ösztöndíj pályázat

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Adatkezelési hozzájárulás nyilatkozat

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Közpénz közzétételi kérelem

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Közpénz nyilatkozat

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Pályázati beszámoló – Pályakezdői támogatás pályázat

Művészeti támogatási pályázatok 2022. – Pályázati beszámoló – Alkotói támogatás pályázat

Szeged város logója