Újabb intézkedést hozott Botka László polgármester – 2020. március 24.

Botka László polgármester ma újabb intézkedést hozott a rendkívüli járványügyi helyzet miatt. Szeged polgármestere rendeletben hosszabbította meg a lejáró települési támogatásokat, amelyeket külön kérelem és igazolások benyújtása nélkül azoknak a rászoruló családoknak folyósít május végéig az önkormányzat, amelyek eddig is részesültek ilyen támogatásban.

A települési támogatások:

  • lakhatási támogatás
  • gyógyszertámogatás
  • rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

A rendkívüli járványügyi helyzetben a személyes ügyintézés veszélyforrást jelent, és a szükséges munkáltatói, orvosi és egyéb igazolások beszerzése is komoly nehézségekbe ütközik. Ugyanakkor a rászoruló családok, valamint az otthonukban tartózkodó idősek számára létfontosságú a támogatások folyamatossága.

Tájékoztató, fontos információk

Megállapodott az önkormányzat az NKM Áramhálózati Kft.-vel abban, hogy az állami cég csak nagyon indokolt esetben szüneteltetheti az áramszolgáltatást Szegeden, és az NKM minden beavatkozást igénylő munka előtt – ami nem hibaelhárítás – egyeztet az önkormányzattal. Erre azért van szükség, hogy az áramkimaradások ne okozzanak problémát a távoktatásban, így folyamatos legyen az internetszolgáltatás a tanárok és a diákok számára.

A szegediek felelősségteljesen viselkednek a rendkívüli járványügyi helyzetben, amit az elmúlt napok adatai is jól mutatnak.

A legfrissebb adatok szerint:

  • Szeged város negyvenöt önkormányzati fenntartású óvodájából hatban tartanak ügyeletet. A Makkosházi, Petresi, Jerney, Vedres és Nádor utcai, valamint a Tünde téri óvodában március 24-én, kedden összesen 32 gyermek, az óvodások fél százaléka jelent meg. A hat ügyeletes óvodából március 24-én, kedden 195 ebédet vittek haza a szülők ételhordóban.
  • A mai naptól a tizenhárom önkormányzati bölcsődéből kettőben – Hajlat és Vitéz utcai bölcsőde – tartanak ügyeletet. Március 24-én, kedden 10 gyermeket vittek a szülők a két bölcsődébe, mely az összes gyermek kevesebb, mint egy százaléka. A két ügyeletes bölcsődéből március 24-én, kedden 11 ebédet vittek haza a szülők ételhordóban.
  • Az önkormányzat hét kijelölt iskolában biztosítja a közétkeztetést a diákoknak. Március 24-én, kedden 1047 gyermeknek vitték haza ételhordóban az ebédet.
  • Az önkormányzat jelenleg közel ötszáz 70 év feletti, egyedülálló idős embernek szállít ki naponta meleg ételt és vásárol be helyettük. A szolgáltatás ingyenes, a meleg ételért és az áruért azonban fizetni kell.

Szeged város önkormányzata továbbra is arra kér mindenkit, hogy ha teheti, maradjon otthon!

Vigyázzunk az idősekre és a gyermekekre!

Szeged, 2020. március 24.

Szeged Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatala