Újabb intézkedéseket hozott Botka László, Szeged polgármestere – 2020. március 30.

Botka László polgármester ma újabb intézkedéseket rendelt el Szeged városában a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzetben.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi és szociális dolgozók a szegedi tömegközlekedésben

A mai naptól díjmentesen utazhatnak a koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozók, valamint a szociális ellátásban dolgozók a szegedi tömegközlekedés járatain a veszélyhelyzet megszűnéséig.

2020.03.30-tól utazási kedvezmények

Április elsejétől életbe lép a hétvégi menetrend a szegedi tömegközlekedésben

Botka László polgármester a legnagyobb szegedi munkáltatókkal, valamint egészségügyi intézményekkel történt egyeztetés alapján újabb intézkedést rendelt el Szeged városában a járványügyi veszélyhelyzetben a tömegközlekedés szűkítéséről.
Április 1-jén, szerdán üzemkezdéstől visszavonásig a hétvégi menetrend lép életbe a szegedi tömegközlekedésben. A menetrend jellemzője: a hétvégi menetrendre épülő, ütemes, egész napos menetrend. Szeged város önkormányzata szűkíti, de továbbra is fenntartja a közösségi közlekedést a városban úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és – gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre.
Az autóbusz-járatok fele csuklós busszal fog közlekedni. A csuklós autóbuszokat elsősorban előre tervezetten a 36-os (II. Kórház), 90-es (II. Kórház), 20-as (SZTK), 72-es (SZILK, DÉLÉP ipari park, Auchan), illetve a 77-es és 21-es (20-as és 90-es járatokkal összekapcsolt feladatok) jelzésű autóbuszvonalakon közlekedtetik.
Az új menetrend részleteit letölthető formátumban hétfő délutántól folyamatosan hozza nyilvánosságra az SZKT (villamos, trolibusz és autóbusz) közösségi oldalán és weboldalán.

Szeged Megyei Jogú Város 2020.04.01.-től hatályos ideiglenes közlekedési menetrendje

7F-es autóbusz viszonylat 2020.04.03-től hatályos ideiglenes menetrendje

TÁJÉKOZTATÓ

Már több mint 700 egyedülálló, idős ember ellátását biztosítja Szeged város önkormányzata

A koronavírus az idősebb korosztályra jelenti a legnagyobb veszélyt. Szeged város önkormányzata továbbra is mindent megtesz az idősebb szegedi lakosok egészségének megőrzése érdekében. Szeged város önkormányzata már több mint 700 egyedülálló, idős emberen segít meleg étellel, bevásárlással, gyógyszerkiváltással. A kiszállítás, a segítségnyújtás ingyenes, de az ételért és az árukért fizetni kell.

Már 220 üzlet, vendéglátóhely jelezte, hogy bezár – 50 millió forint a gazdasági károk enyhítésére

Botka László polgármester március 23-án rendelkezett arról, hogy amennyiben március 31-ig bezárják a bérleményüket azok az üzletek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és ezt az IKV-nak igazolják, akkor április 1-jétől mentesülnek a bérletidíj-fizetési kötelezettség alól. Eddig több mint 220 bérlő jelezte, bezárja üzletét, vendéglátóhelyét, és szünetelteti tevékenységét. Ez havi 50 millió forint bevételkiesést jelent Szeged város önkormányzatának, amely ezzel az összeggel is a szegedi vállalkozásokat támogatja, hogy a veszélyhelyzet elmúltával újra tudjanak indulni.

Szeged város önkormányzata továbbra is arra kér mindenkit, hogy ha teheti, maradjon otthon!
Vigyázzunk az idősekre és a gyermekekre!

Szeged, 2020. március 30.

Tisztelettel:
SZMJV Polgármesteri Hivatala